CAM مخفف شدهٔ متابولیسم اسید کراسولایی (Crassulacean acid metabolism) است .
CAM یا Crassulacean acid metabolism گیاهانی هستند که در اثر شرایط سخت و خشک آب و هوایی به نوعی توانایی مجهز هستند که طی آن CO2 تنها در طول شب جذب گیاه میشود ( روزنه ها ی هوایی گیاه ،در طول روز برای جلوگیری از تبخیر اضافی آب بسته میشوند). CO2 جذب شده در طول شب به Malic acid تبدیل میشود، همچنین آنزیمی به نام روبیسکو (Ribulose-1,5-bisphosphate carboxylase oxygenase) سبب افزایش بازدهی در تولید میشود. این گیاهان دارای برگها و ساقه گوشتی با واکوئلهای پر از آب هستند. گیاهان CAM مانند گیاهان CO2، C4 را به صورت اسیدهای چهارکربنه (توسط آنزیم PEPC) تثبیت میکنند. انرژی لازم برای این عمل از گلیکولیز تأمین میشود.
از تفاوتهای مهم آن با گیاهان C4 اینست که این عمل در شب که روزنهها باز هستند انجام میشود. چنین گیاهانی امکان انجام فتوسنتز در روز را به دلیل از دست دادن آب از طریق روزنههای خود ندارند چون اگر روزنهها ی خود را در روز برای انجام فتوسنتز باز نگه دارند به دلیل تعرق شدید آب از روزنهها ،امکان حیات خود را از دست میدهند.
بنابراین این گیاهان برای تطابق با شرایط بحرانی (از نظر دما و رطوبت) توانایی دارند که در شرایط بسته بودن روزنهها در روز بتوانند فتوسنتز کرده و به حیات خود ادامه دهند. در گیاهان CAM در طول روز مقدار هیدراتهای کربن ذخیرهای در برگ افزایش مییابد و در شب برعکس کاهش مییابد. تغییرات شبانه روزی در مقدار اسید آلی موجود در برگ گیاهان CAM بعلت ، تولید اسید مالیک در شب ( ذخیره در واکوئلها) و تجزیه شدن آن( تبدیل به هیدراتهای کربن مانند گیاهان C4 ) در طول روز است.
مکانیسم تثبیت Co2 در گیاهان CAM شبیه گیاهان C4 است با این تفاوت که در گیاهان C4 محل فعالیت دو آنزیم PEP کربوکسیلاز و RUBP کربوکسیلاز متفاوت است ولی در گیاهان CAM زمان فعالیت این دو آنزیم فرق میکند